Fokker Bouwtekeningen

Fokker is een firma die lang bestaat en zeer productief is geweest. Er zijn daardoor erg veel vliegtuigen ontworpen door dit bedrijf en hiervan zijn een aantal echte iconen van de luchtvaart geworden. Denk maar eens aan de gevreesde rode Fokker driedekker van Von Richthofen! Uiteraard zijn er veel modelvliegtuigen te vinden van de ontwerpen van Fokker. Ik ga proberen hier een zo volledig mogelijke verzameling te plaatsen van de vrije vlucht modellen. Om dit behapbaar te maken zal ik een verdeling maken in verschillende tijdperken.

Pionier

Fokker Spin

Fokker Spin boven Haarlem Het model waar het allemaal me begon! Anthony Fokker maakte hiermee zijn beroemde vlucht boven Haarlem. Ik heb hier niet veel bouwtekeningen van gevonden, maar wanneer je een goede maatschets van de Spin pakt heb je die ook niet nodig. Het ontwerp is eigenlijk een groot modelvliegtuig! Wel lastig zijn de vele spandraden, bij het bouwen maar ook nadelig bij het vliegen.

Fokker Spin - Gary Sunderland Het ontwerp van Gary Sunderland is voor een groot model, met een spanwijdte van 138 cm (54"). Dit is schaal 1:8 en is bedoeld voor een 1,5 cc diesel. Helaas heb ik de tekening alleen met een gebrekkige resolutie.

 

Start ] Omhoog ] Wout Moerman ] Projecten ] Bouwcursus ] fotogallerij ] Tips ] Links ]

Ontwerpen van:
- Wout Moerman
- Anderen
- Internet

Dutch Design:
Fokker
Koolhoven
De Schelde

laatst gewijzigd op 29-mrt-2013