Crazy Wings

 

De Crazy Wings van Revell zijn zeer kleine electromodelletjes die niet op een accu werken maar met een condensator. Dit heeft als gevolg dat het laden maar een paar seconde hoeft te duren. De motor start na het overzetten van een schakelaartje en begint op vol vermogen. Dit vermogen neemt echter snel af omdat de spanning op de condensator afneemt. De vluchten zijn kort, maar wel leuk en je hebt het model zo weer in de lucht.

Het model weegt ongeveer 6 gram en heeft en spanwijdte van zo'n 20 centimeter. Bijgeleverd is een lader die op twee penlight-batterijen werkt. Deze moet met vrij veel kracht in de opening in de romp worden gedrukt en bij het eerste exemplaar wat ik kocht lukte dit niet goed. Ik ben ermee terug gegaan naar de winkel en ook daar lukte het niet. Ik kreeg toen een nieuwe mee en mocht de oude houden. Dat is nog eens service! Na wat experimenteren kwam ik er achter dat er niets mis was met het eerste model behalve een slechte pasvorm van de lader. Met wat meer kracht zetten lukt het laden wel, maar met zo'n klein model is kracht zetten wel een riskante bezigheid! Met wat afstelwerk heb ik de laadopening wat wijder gemaakt en nu werkt het voortreffelijk.

Ik had nu dus twee identieke modellen en dat kan natuurlijk nooit lang duren.... Ik heb daarom snel een opengemaakt om er wat anders van te maken. De vleugel heb ik van balsa gemaakt en als middendekker gemonteerd. Ook het stabilo heb ik vervangen door en balsa exemplaar met wat meer oppervlak. Bij deze modificatie heb ik het vleugeloppervlak een klein beetje vergroot, en het gewicht is zo'n 10% lager geworden. Dat zou natuurlijk een beter vliegend model moeten opleveren, maar helaas is dat nog niet het geval. Ik ben nog aan het zoeken naar een goede afstelling want he model blijft met zijn neus in de grond duiken. Waarschijnlijk is dit veroorzaakt door het grotere stabilo waardoor het zwaartepunt wat naar achteren moet. Helaas is de prop gebroken en dit moet eerst weer zijn opgelost voordat ik het model weer verder kan uitproberen.

condensator

Start ] Wout Moerman ] Projecten ] Bouwtekeningen ] Bouwcursus ] fotogallerij ] Tips ] Links ]

Omhoog
Revell Crazy Wings
Birdbrain timer

laatst gewijzigd op 10-nov-2012