Miniatuur Phantom Flash

English translation

Phantom Flash

Dit model is een verkleinde versie van de beroemde Phantom Flash, een simpel model ontworpen door Joe Konefes in 1937. Karakteristiek zijn de doodshoofden op de vleugels en de fraaie vorm van het landingsgestel. Dit model is uitstekend geschikt voor buiten, maar ook voor indoor. Een gratis bouwtekening kunt u bij de bouwtekeningen downloaden.

onderdelenDe Phantom Flash heeft oorspronkelijk een spanwijdte van 16,5 inch, dus 41 cm. Maar ik heb mijn exemplaar gebouwd met een spanwijdte van 16,5 centimeter. Dat is dus 2,54 zo klein, en het vleugeloppervlak is dus ruim 6x kleiner.

Het model heeft een gering aantal onderdelen en is snel te bouwen, vooral wanneer je hem niet zo belachelijk klein probeert te bouwen..... De houten onderdelen wogen bij mij 0,32 gram. Op de foto zie je de onderdelen voor de Phantom Flash op normale grootte van Joshua Finn.

Het model is bekleed met condensatorpapier wat vrijwel kleurloos is. Om het model zijn karakteristieke uitstraling te geven heb ik het papier met tekenpen en merkstift gekleurd. Hiermee wordt het niet helemaal gelijkmatig van kleur, maar het ziet er toch een stuk beter uit. De wielen zijn overigens echt draaiend.

Het uiteindelijke gewicht is 0,47 gram, zonder rubber. Het lastigste bij dit soort kleine modellen is het maken van een goede dunne motor. Ik probeerde eerst een motor van 0,39 g/m, maar het model vloog hiermee erg snel en was niet bepaald geschikt voor mijn huiskamer. Ik probeerde het vervolgens met een motor van 0,24 g/m, maar daarmee kon het model niet stijgen. Ik heb nu een motor van 0,33 g/m en daarmee vliegt het model goed.

Phantom Flash propeller en lager Zo klein is hij

Andere bouwers, spanwijdte 41 cm

Joshua Finn Bill Carney Alan Cohen
Joshua Finn Bill Carney Alan Cohen

Start ] Omhoog ] Wout Moerman ] Projecten ] Bouwtekeningen ] Bouwcursus ] fotogallerij ] Tips ] Links ]

Anemoon
Bamboe
Fleur-de-Lis
Iota
MicroCopter
Little Flapper
Phantom
Phantom Flash
Sainte
Skully
Indoor - english

laatst gewijzigd op 10-nov-2012