Sainte 'Saintilator'

English translation

Sainte

De Sainte Formule is een indoorklasse voor modellen met een gesloten romp, een landingsgestel en een cockpit. Maximale spanwijdte is 33 cm, net zo groot als een Peanut schaalmodel. Het minimale gewicht is in Nederland 3 gram, internationaal wordt met 2 gram gewerkt. Doordat in Nederland het minimale gewicht wat hoger is is deze klasse ook voor beginners goed te doen.

Mijn Saintilator is een eigen ontwerp waarbij ik voor alle afmetingen de maximale maten heb gebruikt. Om niet te ver boven het minimum gewicht uit te komen heb ik gebruik gemaakt van:
- licht balsa, 1,5 x 1,5 mm
- landingsgestel van koolstofvezel
- wieltjes van depron
- bespanning met condensatorpapier

Het condensatorpapier is voor het bespannen met gekleurde inkt besproeid. Hierdoor krijgt het model leuke kleuren, maar hierdoor spant het papier ook al waardoor het op het model niet meer verder spant. Dit voorkomt kromtrekken van de vleugels. Het condensatorpapier op de romp is niet voorgekrompen en door de sterke doosvorm van de romp is dat ook niet nodig.

Met dit model haalde ik op de IIFI 2008 de eerste plaats. Langste vluchtduur was 2:28. Ik vloog het model op een lus van 1,25 mm rubber met een gewicht van 1,1 gram, 1600 toeren.

Intussen heb ik die vluchtduur alweer verbeterd, de langste vlucht is nu 3:04. Dit was tijdens de IIFI 2010 waar het model de tweede plaats haalde. De Sainte van Gert Brendel wist toen de eerste plaats te halen, zijn langste vlucht was 3:27.

Start ] Schaal ] Semi-schaal ] Sport ] Indoor ] Zwevers ] Electro ] Propellers ]

Anemoon
Bamboe
Fleur-de-Lis
Iota
MicroCopter
Little Flapper
Phantom
Phantom Flash
Sainte
Skully
Indoor - english

laatst gewijzigd op 10-nov-2012