Chrislea Skyjeep

English translation

Ik heb een FROG Chrislea Skyjeep gebouwd, van depron afkomstig van een pizzaverpakking. De echte Skyjeep was een tweezits sportvliegtuig uit 1949. Het model van FROG is een van de Junior Serie Scale Models en door die link te volgen kan ook een bouwtekening worden gedownload. Deze schaalmodellen werden gebouwd van balsa plankjes en dus niet uit spanten, ribben en liggers. Hierdoor is dit ontwerp zeer geschikt om van depron te bouwen.

Constructie

Het 6 mm dikke depron heb ik met een hete draad in 1 mm dikke plaatjes gesneden. De dikkere delen voor de neus zijn van de volle 6 mm gemaakt.
De kleuren zijn aangebracht met zwarte, rode en grijze merkstift. Hierbij heb ik het dunne depron op de bouwtekening gelegd en de details van de tekening overgetrokken. De 5x7 propeller is gesneden uit balsa en bekleed met wit spanpapier. Vervolgens heeft de prop een paar lagen lak gekregen. Hierdoor is de prop lekker stevig, en is er geen ballast in de neus van het vliegtuig nodig.

De vleugelsteunen zijn functioneel, zonder deze steunen zijn de vleugels te slap. Het voltooide model weegt 6 gram.

Vliegen

Ik heb de Skyjeep in het Goffertpark getest. Met een korte lus van 1,5 mm rubber vloog het model heel mooi, het klom naar een hoogte van zo'n 3 meter om daar een paar grote cirkels te vliegen. Bij de meeste vluchten lande het model met nog een paar windingen op de motor. Volgende keer kan ik een iets dikkere en langere motor gebruiken.

Start ] Wout Moerman ] Projecten ] Bouwtekeningen ] Bouwcursus ] fotogallerij ] Tips ] Links ]

Omhoog
Hollandair Libel
Fokker G1
Koolhoven fk56
Machtrainer
Cosmic Wind
Chrislea Skyjeep
Mustang
RitzySpit
laatst gewijzigd op 08-nov-2012