SoFiA, met rubber aandrijving de wereld rond!

SFA Sophia

Ik heb in juni 2008 een rubber aangedreven model ontvangen wat bezig is met een tour rond de wereld! Dit model, SoFiA, is in 2006 in Amerika gestart met haar tour en nu eindelijk in Nederland aangekomen. Deze SFA World Tour is een initiatief van de oprichter van Small Flying Arts: Bhagat Dhillon. Helaas is hijzelf in december 2008 overleden en kan dus zelf niet meemaken hoe dit model uiteindelijk weer in Amerika aankomt.

Bij het model zit een logboekje met korte teksten van iedereen die haar heeft gevlogen. Heel leuk om dit te lezen van mensen die ik via Internet wel ken, maar waarvan ik de meeste nooit in werkelijkheid heb ontmoet. Geeft toch een band om dit te lezen en hetzelfde vliegtuig te kunnen vliegen.
Volgens planning gaat het model naar 72 mensen in 12 landen, maar gezien het logboek zal het aantal mensen wel wat groter worden omdat, wanneer het zo uitkomt, sommige anderen ook even met haar kunnen vliegen.

De doos waar SoFiA in arriveerde was nogal volgepakt en er waren een aantal beschadigingen. Met name de vleugel was er slecht aan toe, deze was aan beide zijden losgebroken van het zadel. Na het herstellen hiervan kon er worden gevlogen. Korte vluchtjes om het model niet kwijt te raken. De transportdoos heb ik verbeterd zodat SoFiA vervolgens veilig naar zweden kon worden verstuurd.

SFA's Sophia SFA's Sophia SFA's Sophia SFA's Sophia
SFA's Sophia SFA's Sophia SFA's Sophia SFA's Sophia
Start ] Wout Moerman ] Projecten ] Bouwtekeningen ] Bouwcursus ] fotogallerij ] Tips ] Links ]

Omhoog
Boston-Jet
Doodle Bug
Freebird
One Nite 16
Polly
Frog Pup
Shark
Sophia
Space Bipe 1
Sportster
Stringless Wonder
Tichenor Midget
Weather Buster

laatst gewijzigd op 08-nov-2012