Weather-Buster

Weatherbuster

De Wheather-Buster is een klein en licht model gemaakt van schuimplastic (zogenaamd depron). Hierdoor is het waterbestendig en sterk, veel sterker dan een balsa en tissue model zou zijn. Door de goede stabiliteit, de sterkte en ongevoeligheid voor vocht is dit vliegtuigje zeer geschikt om met slecht weer te gebruiken. Een Weatherbuster, gebouwd door Dis van Gool
Een bouwtekening is nu ook beschikbaar.

Het model heeft en spanwijdte van bijna 30 centimeter en weegt zonder rubbermotor ongeveer 10 gram. De propeller heeft een diameter van bijna 15 centimeter, wat voor zo'n model erg groot is. Hierdoor loopt de motor erg lang op de lus van 2 mm rubber. Vluchten van ongeveer een minuut zijn gebruikelijk voor dit model, waarbij het model vrij laag blijft vliegen. Hoe robuust het model is blijkt uit de tandafdrukken in de vleugel, afkomstig van een loslopende hond in het Goffertpark.

Mijn modellen stel ik meestal zo af dat ze in cirkels vliegen, en dat geldt ook voor dit model. Toen ik echter een keer bij veel wind ging vliegen, windkracht 5, bleek dat het model als een windvaan zijn neus in de wind houdt. Een heel prettige eigenschap, want op deze manier wordt het model niet zo ver met de wind meegevoerd! Dit gedag heeft het model zijn naam opgeleverd.

Een Weatherbuster, gebouwd door Dis van GoolInmiddels zijn er al meer Weather-Busters gebouwd. Hier is een fraai gekleurde Weather-Buster gebouwd door Dis van Gool. Zijn model weegt 12 gram en zal ongetwijfeld goed vliegen.

Start ] Wout Moerman ] Projecten ] Bouwtekeningen ] Bouwcursus ] fotogallerij ] Tips ] Links ]

Omhoog
Boston-Jet
Doodle Bug
Freebird
One Nite 16
Polly
Frog Pup
Shark
Sophia
Space Bipe 1
Sportster
Stringless Wonder
Tichenor Midget
Weather Buster

laatst gewijzigd op 10-nov-2012