Wout Moerman

Wout Moerman Sinds mijn kinderjaren ben ik met modelbouw bezig, en sinds mijn 15e met vliegende modellen. Op de Luchtvaartgroep Zeist, een luchtverkennergroep, bouwden we de Bartje, een A1 zweefvliegtuig. Hiermee werden clubkampioenschappen gehouden en werd ik enthousiast voor het bouwen met balsa en spanpapier. Al gauw bouwde ik ook andere modellen, zoals de rubber aangedreven schaalmodellen van Veron. Dit werden prachtige modellen, maar helaas vlogen ze meestal niet langer dan 10 seconde..... Na een paar jaar proberen was de lol eraf. Tot ik een aantal jaren geleden toevallig op de website van Small Flying Arts terechtkwam, een internet gemeenschap van modelbouwers. Ik werd weer gegrepen door het modelbouwvirus, maar dit maal kreeg ik veel informatie en advies via die website. Tot mijn verbazing lukt nu wat vroeger niet lukte: mijn schaalmodellen vliegen meer dan een minuut!.

Ik vlieg vrijwel uitsluitend "vrije vlucht", dus zonder afstandbesturing. Als aandrijving wordt een dunne streng van een bijzondere kwaliteit rubber gebruikt. Na de start van het model kan je maar een ding doen: kijken en genieten van de vrijheid van het toestel. En als het weer goed is en het model goed is afgesteld, dan landt deze weer keurig voor je voeten!

 

Interesse?

naam en adres Uiteraard ben ik altijd bereid vragen te beantwoorden. Mijn adres en e-mail ziet u hiernaast op de foto. Ook op het internet is veel te vinden. Wie zelf een vliegend schaalmodel wil bouwen raad ik aan om te kijken op de (engelstalige) site van Mike Stuart waar een zeer uitvoerige instructie en bouwtekening staat voor het bouwen van een Comper Swift. Wil je liever een Nederlandse website, dan kan je met je vragen terecht bij de vrije vlucht sectie van het modelbouwforum. En het mooiste forum op internet is het Small Flying Arts forum.

 

 

 

Start ] [ Wout Moerman ] Projecten ] Bouwtekeningen ] Bouwcursus ] fotogallerij ] Tips ] Links ]

laatst gewijzigd op 10-nov-2012