Space Bipe 1

Space Bipe 1

Bouwtekening van de Tailless Mystery Pusher

Dit model is gebaseerd op de Tailless Mystery Pusher, een ontwerp uit 1932 van George L. Lawrence. Een bouwtekening hiervan is te vinden op de FREE FLIGHT ODDITIES website.
Ik heb het model wat aangepast en aangekleed met wit depron. Ongetwijfeld zullen een aantal mensen door hebben wat mijn inspiratiebron is geweest: de X-wing fighter uit Starwars. Het is overigens maar een heel klein modelletje, met zijn 25 cm spanwijdte.

Vliegen

Het model vliegt, maar de stabiliteit is onvoldoende. Met weinig vermogen klimt het model niet, maar vliegt mooi vlak. Maar wanneer ik voldoende vermogen geef om het model te laten klimmen begint het vreemde capriolen uit te halen. De oplossing heb ik gevonden door het model om te bouwen tot canard. Door van doorzichtig materiaal twee neusvleugels te maken klimt het model mooi stabiel zonder dat het speciale uiterlijk hier onder lijdt. Bij één vlucht ben ik het model al bijna kwijt geweest omdat het met de thermiek meeging. Gelukkig bleef het hoog in een boom aan de rand van het veld steken en heb ik hem er weer uit weten te krijgen.

Gegevens:

- spanwijdte: 25 cm
- gewicht: 4 gram
- rubber: lus van 1,5 mm
- propeller: 12 cm, lage spoed

Space Bipe Space Bipe Space Bipe Space Bipe
Space Bipe Space Bipe Space Bipe Space Bipe
Start ] Wout Moerman ] Projecten ] Bouwtekeningen ] Bouwcursus ] fotogallerij ] Tips ] Links ]

Omhoog
Boston-Jet
Doodle Bug
Freebird
One Nite 16
Polly
Frog Pup
Shark
Sophia
Space Bipe 1
Sportster
Stringless Wonder
Tichenor Midget
Weather Buster

laatst gewijzigd op 08-nov-2012