Indoor

English translation huiskamer model

Ik vlieg vooral buiten, maar in ieder geval een keer per jaar vlieg ik binnen bij de International Indoor Fly-In in Nijmegen. Bij deze IIFI vlieg ik vooral schaalmodellen, maar ook in de duurklassen Sainte Formule en werpzwever (F1N). Daarnaast bouw ik graag modellen die zo klein zijn dat ze ook in de huiskamer te vliegen zijn. Heerlijk om met slecht weer toch te kunnen vliegen. En ook leuk om mee te nemen naar het werk of anderen.

Ik richt mij op deze pagina niet op mijn schaalmodellen, die zijn al uitgebreid beschreven op andere delen van deze website. Het enige wat ik over mijn schaalmodellen kwijt wil is dat ik ze vooral ontwerp en bouw voor gebruik buiten. Voor die ene maal per jaar dat ik ze binnen gebruik doe ik er simpelweg een dunnere streng rubber in. Voor de rest hoef ik niets aan te passen.

De modellen die op deze pagina worden beschreven zijn alleen binnen te gebruiken. Voor buiten zijn ze te kwetsbaar en elk zuchtje wind is al teveel.

Huiskamer

Dit zijn geen modellen die voor wedstrijden worden gebruikt, maar die wel veel plezier opleveren. Vooral de Fleur-de-Lis is een model wat veel mensen tot de verbeelding spreekt en dat al door meerdere mensen is nagebouwd. Op dit moment ben ik bezig een huiskamermodel te ontwikkelen dat volledig gebouwd kan worden met huis, tuin en keukenmaterialen. Denk hierbij aan satéprikkers, boterhamzakjes, Bisonkit en aangedreven met gewone elastiekjes. De eerste stappen zijn veelbelovend en als dit goed vliegt kan dit weer meer mensen helpen om over de drempel te komen naar onze mooi hobby.

Phantom II
spanwijdte 17 cm
gewicht 1 gram
Fleur-de-Lis
spanwijdte 15 cm
gewicht 0,5 gram
Anemoon
spanwijdte 11 cm
gewicht 0,21 gram
Phantom Flash
spanwijdte 16,5 cm
gewicht 0,5 gram
Phantom Fleur-de-Lis Anemoon Phantom Flash
Skully
spanwijdte 15 cm
gewicht 1 gram
Iota
spanwijdte 20 cm
gewicht 3 gram
MicroCopter
spanwijdte 6 cm
gewicht 130 milligram
Bamboe
spanwijdte ?
gewicht ?
Skully Iota MicroCopter Bamboe

Duurvlucht

Dit zijn modellen die voor wedstrijden kunnen worden gebruikt omdat ze voldoen aan internationaal erkende wedstrijdklassen zoals ook gebruikt wordt op de IIFI. Omdat ik duurvliegen eigenlijk nogal saai vindt doe ik hier niet veel aan. De Sainte klasse en HLG zijn hierop een uitzondering. Maar de vliegtijden hierbij zijn heel beperkt, 3 minuten voor Sainte en 20 seconde voor HLG

Saintillator
spanwijdte 33 cm
gewicht 3 gram
Hand Launched Glider
spanwijdte 45 cm
gewicht 6 gram
 
Sainte F1N  
Start ] Wout Moerman ] Bouwtekeningen ] Bouwcursus ] fotogallerij ] Tips ] Links ]

Schaal
Semi-schaal
Sport
Indoor
Zwevers
Electro
Propellers


 
laatst gewijzigd op