Stinson SR-7 Reliant

stinson

 

Dit is een bouwdoos Comet die ik door een ruil gekregen heb. Spanwijdte is 63 cm (25 inch), dus het wordt een vrij groot model. De constructie is vrij spaarzaam, dus het zal een licht model worden en ongetwijfeld goed vliegen. Ik bouw het model in het clublokaal van de NLC en dat gaat niet zo heel snel. Maar de vorm begint er al aardig in te komen.

Inmiddels zijn de romp, vleugels, staartvlakken en landingsgestel klaar en ben ik begonnen met het bespannen. Als bespanning gebruik ik medium Esaki, wat net een beetje sterker is dan het gebruikelijke Esaki Lite.

Op de motorkap komen 18 druppelvormige bulten waar de kleppenstoters onder zitten, zogenaamde cowl bumps. Deze kunnen uit hout gemaakt worden, maar ik was bang dat ze dan niet erg mooi zouden worden en zeker niet gelijk aan elkaar. Daarom giet ik ze van een harde kwaliteit gips. Ik heb eerst van balsa 1 cowl bump gemaakt die ik als stempel kan gebruiken. Hiermee maak ik in plasticine een aantal afdrukken, zodat ik een serie identieke onderdelen kan gieten. Na het uitharden moet ik wel het overtollige gips weg schuren. Om 18 exemplaren te maken is zo een bewerkelijke klus, maar ze worden wel mooi.

Stinson SR7 stinson stinson

stinson stinson stinson

Start ] Omhoog ] Wout Moerman ] Projecten ] Bouwtekeningen ] Bouwcursus ] fotogallerij ] Tips ] Links ]

Semi scale
Fokker F-II
Koolhoven F.K.46
Koolhoven F.K.41
Fokker D.VIII
FROG Birddog
Chambermaid
Corben Super Ace
Howard DGA
Mixmaster
Veron Wildcat
Jumbo Taylorcraft
Skyrocket
Boeing Peashooter
Stinson SR7
Vultee Attack
laatst gewijzigd op 07-mei-2013